2024-03-06
S-a mai făcut un pas pentru realizarea celui mai mare proiect al Sectorului 6: SPITALUL! Primul spital generalist din București, construit de o autoritate publică, în ultimii 45 de ani! Miercuri, Consiliul General al Muncipiului București a aprobat demararea înființării acestuia și a trimis mai departe solicitare către Guvern. „Noi ne-am făcut temele, avem și finanțarea. De acum, totul depinde de Ministerul Sănătății și de Guvern”, a declarat, bucuros, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.
Săptămâna trecută, Consiliul Local al Sectorului 6 a votat hotărârea prin care solicita Consiliului General al Municipiului București (CGMB) acordul cu privire la înființarea unui spital în Sectorul 6. A fost aprobată!
Miercuri (6 martie), CGMB a votat, la rândul lui, hotărârea prin care solicită mai departe Guvernului României să emită o hotărâre privind înființarea unui spital în Bd. Timișoara nr. 101E.
Ciprian Ciucu a primit această veste bună în timp ce se află la congresul PPE: „M-am retras într-un colț să scriu acest mesaj. Proiectul spitalului promis în Sectorul 6 prinde contur, demararea înființării a fost votată astăzi în Consiliul General. Este important de știut că spitalele din România se pot înființa doar prin hotărâre de Guvern și am trimis deja Ministerului Sănătății toată documentația necesară pentru a iniția hotărârea de Guvern.
Bun! Avem terenul (eliberat de sarcini), avem studiul de fezabilitate deja votat, avem asigurată finanțarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ne mai trebuie doar hotărârea de Guvern. Am muncit mult, am vorbit puțin, mai deloc despre acest subiect. Este unul dintre cele mai mature proiecte de spital nou din țară. Totul va depinde acum doar de Ministerul Sănătății și de Guvern. Noi ne-am făcut temele”, a declarat Ciprian Ciucu.
A fost eliberat terenul de sarcini (linii de înaltă tensiune, conducta de gaz), au fost luate avizele, făcute proceduri de atribuire de lucrări pentru îngroparea firelor de înaltă tensiune etc. De asemenea, s-au făcut studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social etc.
După ce va fi semnată finanțarea, se va putea da drumul la procedurile de licitație pentru proiectare și execuție.
Lucrările ar putea dura 3-4 ani.