Home

Compartimentul Corp Control, ActivitățI Speciale

Compartimentul Corp Control, ActivitățI Speciale

Compartimentul corp control, activități speciale se află în subordinea directă a primarului și are rolul de a desfășura acțiuni de control la nivelul departamentelor Primăriei și al instituțiilor subordonate Consiliului Local Sector 6. Asigură respectarea legalității și prevenirea fraudelor sau a incidentelor de integritate la nivelul administrației publice, prin acțiuni de control, planificate sau inopinate. Nu se poate autosesiza, ci acționează la solicitarea expresă a primarului.

  • Concret, monitorizează și verifică toate etapele proceselor de achiziții publice;
  • Controlează şi analizează sesizările/reclamațiile/petițiile cu privire la nereguli de comportament ale angajaţilor faţă de alţi angajaţi, ale angajaţilor faţă de cetăţenii;
  • Controlează instituțiile descentralizate aflate în subordinea CL Sector 6, solicitând documente oficiale și note de relații de la persoanele controlate;
  • Prezintă sesizările cu privire la abateri ale funcționarilor publici în faţa Primarului Sectorului 6, care convoacă membrii Comisiei de disciplină în cazurile în care se constată săvârşirea, de către personalul controlat, a unor fapte care, potrivit legii, se sancţionează disciplinar.

Corpul de control al Primarului are rolul protejării patrimoniului public prin diminuarea risipei și prevenirea actelor de corupție. Orice semnale privind eventuale abateri de la normele legale, sesizate verbal sau în scris, prin intermediul petițiilor sau reclamațiilor, sunt monitorizate și prioritizate în funcție de gravitate/ complexitate și termene legale.

Totodată, are rol de protecție a cetățenilor în eventualitatea apariției unor evenimente excepţionale (pandemie, cutremur, inundații, poluare, caniculă etc.), care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale. Pentru restabilirea stării de normalitate, adoptă măsuri şi acţiuni urgente, alocă resurse specializate.

  • Elaborează și întocmește planurile de protecție și intervenție în cazul producerii unor situații de urgență și pune în aplicare toate reglementările conferite de lege, privitoare la măsurile de prevenire și protecție a cetățenilor în eventualitatea apariției unor evenimente excepţionale, în colaborare cu alte instituții ale statului cu responsabilități în domeniu.
  • Pune în aplicare măsurile tehnico-organizatorice stabilite prin documentele de mobilizare proprii, ordinele şi instrucţiunile care reglementează modul de acţiune al instituției, în caz de mobilizare sau de război.
  • Asigură  păstrarea informațiilor clasificate la nivelul instituției, solicită avizarea persoanelor pentru care este necesar accesul la informații clasificate, transmite corespondența clasificată și neclasificată între diferite instituții ale statului.

Primăria Sectorului 6, Calea Plevnei, nr. 147-149

Telefon: 0376 204 469  

Email: corpcontrol@primarie6.ro

Schimbăm țarcurile pentru deșeurile reciclabile! În spatele gardurilor, deveniseră un focar de infecție. Fiecare arunca ce voia, inclusiv gunoi menajer, iar unii scormoneau printre deșeuri și le împrăștiau peste tot. Era o imagine de-a dreptul dezolantă! 

Din 6 mai, civilizăm! Cele 12 puncte de colectare înseamnă containere supraterane, organizate pe 5 fracții. Lângă ele, avem și două special amplasate pentru textile.

Unde sunt

  • Poarta Sărutului, intersecție cu Valea Ialomiței (ANL1)
  • Str. Pasărea în Văzduh, intersecție cu Pupăza cu Moț (ANL2)
  • Bd. 1 Mai nr. 49 (lângă AUCHAN)
  • Calea Giulesti nr. 252 (vis-a-vis de Institutul Pasteur)
  • Strada Fabricii, intersecție cu str. Apeductului
  • Valea Argesului, intersecție cu Valea Oltului
  • Bd. Timișoara nr. 27A
  • Piața Crângași
  • Str. Liniei, intersecție cu Str. Timonierului
  • Str. Performanței nr. 45
  • Drumul Taberei, intersecție cu Str. Târgu Neamț
  • Strada Apusului, nr. 11 (parcarea dintre Str. Apusului și Str. Apeductului)

Ce puteţi duce acolo

  • PLASTIC / METAL. Puteți arunca aici: PET-uri de suc, apă, bere, pungi, folii și ambajale curate de plastic, recipiente curate de produse cosmetice sau de curățenie (goale), cutii de lapte și ambalaje de iaurt (clătite în prealabil), doze de suc / bere, conserve, dopuri metalice, mici bucăți de fier, tablă, diverse metale;
  • HÂRTIE / CARTON: ziare, reviste, cărți, caiete, cataloage, broșuri, pungi curate de hârtie, ambalaje curate de carton;
  • STICLĂ: borcane curate, sticle de diverse băuturi, căni, pahare de sticlă
  • DEȘEURI PERICULOASE: baterii și acumulatori mici, cartuse și tonere de imprimantă, diluat, solvenți, acetonă, produse de curățenie (în recipiente bine închise), pesticide și îngrășăminte în ambalajul lor, spray-uri cu aerosoli, cartuse de gaz, substanțe pentru etanșare în ambalajul original (silicon, chit);
  • DEEE. Puteți aduce aici deșeuri electrice, electronice și electrocasnice de dimensiuni mici: mixer, fier de călcat, laptop, smartphone, imprimante, console, boxe, aparate foto.
  • TEXTILE: haine, draperii din material textil, covoare, covorașe, genți, încălțăminte. 

Sunt deschise non-stop, disponibile 24 de ore din 24!

ATENȚIE!

Deșeurile voluminoase, cele din construcții și renovări se colectează contra cost de către Urban SA, prin două metode:

  • Achiziționează online sau telefonic (021.413.91.15) saci speciali, care suportă 30 kg fiecare. Apoi stabilește cu operatorul ziua, ora și adresa de predare;
  • Comandă o platformă de 3 metri cubi și stabilește cu Urban ziua și ora ridicării ei. 

Aruncarea, abandonarea gunoaielor pe domeniul public se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 și 5.000 de lei.

Vă rugăm să folosiți corect aceste puncte de colectare, să aruncați deșeurile responsabil și să păstrați curățenia. Și spațiul de afară este tot al nostru, al tuturor! 

Ne bucurăm că în comunitatea noastră avem persoane care iubesc animalele și își doresc să le ofere o viață mai bună. Dar...
Pâinea sau resturile alimentare aruncate pe spațiile verzi și pe trotuare nu ajung la păsările sau animalele comunitare, cum s-ar putea crede. În schimb, aceste resturi atrag și îngrașă șobolanii, care se înmulțesc rapid și pot deveni un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. 

ȘTIAI CĂ

-    Păsările din zona noastră nu sunt dependente de alimentația umană. Ele au dezvoltat abilități pentru a-și asigura hrana, iar o dietă bazată pe pâine albă, covrigi sau pufuleți poate fi dăunătoare pentru sănătatea păsărilor. Acestea pot dezvolta o boală numită „aripa de înger”, afecțiune care se manifestă printr-o poziție nefirească a aripilor.
-    Dar nu doar șobolanii sunt atrași de resturile de mâncare aruncate pe jos. Pisicile comunitare sunt și ele tentate să se hrănească, iar aceasta nu este o soluție benefică nici pentru sănătatea lor.