Proiectul “Achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere video pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in parcul Drumul Taberei, Sector 6, Bucuresti" semnat la data de 01.09.2011. Valoarea totala a proiectului a fost conform contractului de finanțare de 1.806.467,69 lei , din care finantare nerambursabila 1.222.834,29 lei si contributia locala de 583.633,40 lei.
Obiectivul general al acestui proiect a reprezentat creşterea calităţii vieţii prin asigurarea condiţiilor optime de viaţă, respectiv cresterea securitatii cetăţenilor ce viziteaza parcul Drumul Taberei şi crearea premiselor de dezvoltare socio-economică a cartierului. Acest proiect a adus contributia la “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” presupuse de Axa 1 si a raspuns obiectivelor strategice şi priorităţilor de dezvoltare strategică ale zonei de actiune urbana Drumul Taberei.
Obiectivele specifice: asigurarea nediscriminarii, tratamentului egal, transparenţei, eficienţei utilizării fondurilor publice (europene si nationale) precum şi asumarea răspunderii in procesul de achizitii publice; descurajarea infractionalitatii din zona prin instalarea a 13 de camere de supraveghere video; cresterea gradului de confort, civilizatie si siguranta pentru vizitatorii parcului, prin supravegherea a 13 zone cu grad ridicat de predispozitie la comportamente antisociale si infractioniste; reducerea poluarii vizuale – prin pozarea in subteran a celor peste 2.290 m de fibra optica; crearea a 23 de noi locuri de munca.
Cele 13 locatii ce au intrat sub incidenta acestui proiect au acoperit zonele cele mai importante ale parcului, predispuse la comportamente antisocial: locuri de joaca pentru copii, zone de claustrare sociala, zone de recreere cu elemente deosebite.
Lucrarile la acest proiect au fost corelate cu cele de proiectul “Modernizare arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei” fiind realizate partial lucrari CCTV.
Beneficiarii directi ai proiectului se aflau in zona de actiune a Planului Integrat, respectiv cartierul Drumul Taberei. Considerand ca batranii si copii reprezinta 2 categorii mai vulnerabile si tinta frecventa a infractorilor, amenajarea sistemelor de supraveghere video in zonele principale de interes public, avand drept raza de actiune zonele de joaca si cele de trafic intens al parcului este necesara pentru a monitoriza si descuraja eventualele tentative infractionale.
Beneficiarii indirecti pot fi considerati restul locuitorilor municipiului Bucuresti care tranziteaza , si care pe termen mediu si lung ar putea sa se transforme in beneficiari directi, optand pentru o lucuinta sau o afacere in zona. De asemenea beneficiarii indirecti sunt reprezentati de locuitorii judetului Ilfov si implicit a Regiunii Bucuresti-Ilfov.