Home

Agrement

Agrement

Toți medicii și psihologii spun: timpul liber de calitate, stresul cât mai redus și mișcarea în aer liber fac bine atât la trup, cât și la suflet. Mai exact, ne mențin sănătoși și ne fac viața mai frumoasă.

Tocmai de aceea avem grijă să vă oferim soluții pentru a vă petrece cât mai frumos timpul liber aici, în zona casei, în Sectorul 6.

Există opțiuni pentru toate vârstele, toate gusturile și toate nevoile. Copiii au locuri de joacă reabilitate, adolescenții, dar și adulții au terenuri de sport atât în parcuri, cât și în curțile școlilor (deschise în afara orelelor de curs). Vă puteți plimba în familie pe Promenada Lacul Morii, inaugurată la 1 iunie 2023 sau în cele 11 parcuri mari din sector.

Pe timpul verii, sunteți așteptați la debarcaderul din Parcul Drumul Taberei, la o plimbare relaxantă cu hidrobicicleta pe lac. Și tot în Drumul Taberei, indiferent de anotimp, puteți vizita superbele Sere exotice.

Se spune că de aici se vede cel mai frumos apus din București, iar peisajul este superb! Merită să-l vedeți. Vă puteți plimba pe promenada de peste 2 km lungime, admira păsările, „asculta” liniștea sau concertul broaștelor.

Apus Lacul Morii

Cei care vor să facă mișcare în aer liber pot alerga pe cea mai lungă pistă profesională din România, implementată pe un domeniu public. Are 2,15 km și este realizată din tartan de cauciuc, un material moale, menit să protejeze articulațiile sportivilor. Pista beneficiază de un sistem certificat World Athletics, sistem care se găsește pe multe dintre stadioanele pe care s-au desfășurat competiții internaționale de atletism.

Amenajarea promenadei Lacul Morii a început în septembrie 2021, iar la 1 iunie 2022 a fost inaugurată, în prezența a circa 10.000 de oameni.

Promenada Lacul Morii, în cifre

 • 29 septembrie 2021 - au început lucrările;
 • 1 iunie 2022 – inaugurarea;
 • Pista de alergare are o lungime de 2,15 km și o lățime de 2,1 metri;

pista Lacul Morii

 • 10.344 m2 este întreaga suprafață amenajată;
 • Sunt aici: 18 pergole de lemn, 8 jardiniere, 66 de bănci (dintre care 4 mari, tip șezlong, de 50 de metri fiecare), 57 de coșuri de gunoi și aproape 100 de stâlpi de iluminat;
 • Promenada are 6 intrări, cu 6 scări de acces pe dig, dintre care două adaptate persoanelor cu dizabilități. În total, sunt 249 de trepte;
 • Locul e ținut sub observație 24 de ore din 24 de 20 de camere de supraveghere și 5 sisteme People Counter (numără persoanele aflate pe dig);
 • Pe pista de alergare sunt 12 scaune, al căror rol e acela de a acoperi bornele de verificare a structurii digului;
 • 10 milioane de lei au costat lucrările.

Pe timpul verii, lacul din Parcul Drumul Taberei devine principala atracție din Sectorul 6. În fiecare an, de la finalul primăverii (luna mai), se dă startul sezonului de plimbări pe apă, cu bărcuțe, hidrobiciclete și lebede.

Se închiriază de la Debarcader. O oră cu ambarcațiunea pe lac costă 15 lei, iar o jumătate de oră 30 de lei. În zilele caniculare de vară, programul este de la 16.30 la 21.30, iar primăvara și la începutul toamnei este între 11.00 și 21.00.

hidrobiciclete pe lac Drumul Taberei

BINE DE ȘTIUT!

 • La Debarcaderul Drumul Taberei, aveți la dispoziție 3 lebede, 14 hidrobiciclete și 4 bărci;
 • Programul este zilnic, între orele 11.00 și 21.00;
 • Copiii până în 18 ani trebuie să fie însoțiți de un adult;
 • Nu este periculos și nici nu e nevoie de cunoștințe speciale de navigație. Doar să fiți atenți la rățuște și la celelalte ambarcațiuni;

Lacul are o adâncime cuprinsă între 60 și 90 cm. Nu aruncați în apă peturi sau resturi de alimente. Respectați natura, aveți grijă de bărcuțe și spor la pedalat!

Logo institutie primaria sectorului 6
Logo institutie primaria sectorului 6