Home

Back to school! Ce le-am pregătit elevilor și preșcolarilor din Sectorul 6, în noul an școlar

Știri

Back to school! Ce le-am pregătit elevilor și preșcolarilor din Sectorul 6, în noul an școlar

2023-09-11

Noul an școlar început cu multe emoții pentru cei aproximativ 46.000 de elevi și preșcolari, înscriși la unitățile de învățământ din Sectorul 6. Bobocii de la clasele pregătitoare au fost vedete peste tot, încântaţi că îi aşteaptă o etapă plină de provocări.

 

Primarul Ciprian Ciucu a fost prezent anul acesta la școlile Sfântul Andrei și 197. Cu multe emoții în glas, acesta le-a mulțumit dascălilor și părinților pentru rezultatele excepționale la învățătură ale copiilor și a subliniat din nou faptul că Educația este pusă pe primul loc, pe agenda sa.

INVESTIȚII DE 400 DE MILIOANE DE LEI

Infrastructura din Sectorul 6 este veche de 50, 60 de ani. Astfel ca este nevoie de intervenții importante: nu doar de reparații, ci și de reabilitări/modernizări/dotări.

✅️ Aproape 400 de milioane de lei am investit în infrastructura școlară: 13 unități de învățământ sunt în reabilitare și modernizare, alte 9 au fost și sunt construite de la zero. 3 au fost terminate anul acesta: Grădinița 274, after school-ul de la Școala 117 și cel de la Sfântul Andrei, pe care l-am dam de astăzi în folosință.

✅️ Și anul acesta, elevii vor beneficia de Programul Școală după Școală, finanțat de primărie, ce are un buget de 26 de milioane lei, pentru 26 de unitătății de învățământ, care au dorit să-l acceseze. Plătim cadrele didactice pentru 3 ore de activități didactice, personalul auxiliar și masa copiilor.

✅️ Am accesat 82 de milioane de lei din PNRR pentru dotarea cu mobilier și echiparea sălilor de clasă, a cabinetelor didactice și a laboratoarelor. Școli și licee beneficiază de SmartLab-uri, unde elevii au parte de lumea roboților și a tehnologiei avansate.

Și am mers mai departe cu dezvoltarea acestui segment, astfel că toate cele 14 licee și colegii tehnice din sector au fost sprijinite de noi și au reușit să depună în luna martie cereri de finanțare pe PNRR, pentru a se dota cu laboratoare de informatică de înaltă tehnologie.

✅️ Construim săli de sport, am deschis curțile școlilor pentru comunitate și am reabilitat terenurile de baschet, fotbal, handbal.

✅️ Iar pe lângă infrastructură, copiii noștri au nevoie să fie în siguranță la școală. Și, da, Anul Școlar 2023-2024 începe în siguranță. Toate unitățile de învățământ sunt monitorizate atât din interior, cât și din exterior. Primele camere de supraveghere, din cele 3.000 care vor acoperi sectorul, au fost montate în proximitatea creșelor, grădinițelor, școlilor.

În etapa a doua urmează parcurile și locurile de joacă. Iar în cea de a treia zona piețelor, a smart parkingurilor, bulevarde, locuri unde se aruncă deșeuri.

✅️ Avem 67 de unități de învățământ în administrare, cărora le oferim bugete an de an și ajutăm directorii, prin Administrația Școlilor, să reușească să le cheltuiască în folosul elevilor.

✅️ Și anul acesta le vom oferi copiilor mai multe tipuri de burse. Toate detaliile le găsiți AICI.

✅️ De asemenea, am intrat să reabilităm toate locurile de joacă din grădinițe. Majoritatea sunt finalizate și se bucură de echipamente de cea mai bună calitate, altele vor fi gata până la 1 octombrie. Curțile au fost amenajate cu gazon și flori tot de către ADPDU Sector 6.

✅️ Creșele au beneficiat de reparații și igienizări peste an, iar la "Harap Alb" bucătăria a fost complet renovată. Dispunem de 1.000 de locuri în cele trei creșe și avem o alta în lucru, pe strada Rușețu: prima construită de PS6 în ultimii 46 de ani.

De asemenea, echipa primarului Ciprian Ciucu, de la Direcția de Fonduri Externe, a obținut bani din PNRR pentru construcția altor două: pe Bd. Timișoara și Bd. Iuliu Maniu.

Noi ne facem treaba. Vouă vă urăm putere de muncă și mult succes copiilor voștri. Să obțină rezultate bune și să ne facă pe toți mândrii de ei!