Home

Cinci tone de produse donate in Sectorul 6 se indreapta spre tabara de refugiati din Sighetul Marmatiei

Știri

Cinci tone de produse donate in Sectorul 6 se indreapta spre tabara de refugiati din Sighetul Marmatiei

2022-02-28

Alimente, apă, haine, produse de igienă, pilote, perne, saci de dormit, pături termice, medicamente uzuale și alte obiecte de strictă necesitate au plecat astăzi, 28 februarie, către tabăra de refugiați ucrainieni de la Sighetu Marmației.

Nu mai puțin de cinci tone de produse, donate de bucureșteni la cele două sedii ale Magazinului Caritabil SocialXchange, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6, au fost încărcate de jandarmii ilfoveni într-un tir pus la dispoziție de către Asociația Rescue 4×4.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: ”Căutăm soluții optime pentru cazarea refugiaților”

Toate produsele și obiectele au fost înainte sortate și așezate în cutii de carton oferite gratuit de SC Rogri Impex SRL.

”Vom continua să fim alături de refugiații ucrainieni. În acest moment, căutăm soluții optime pentru cazarea câtorva dintre cei care ajung în București și am cerut oferte din partea hotelierilor. Lucrăm sub coordonarea Prefecturii Capitalei”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Campania ”Sectorul 6 pentru Ucraina” a debutat sâmbătă, 26 februarie, și, în tot acest timp, 156 de persoane cu suflet mare au dăruit tone de produse.

Cetățeni sau firme private care doresc să ne susțină se pot prezenta cu produse neperisabile, obiecte de îmbrăcăminte etc la sediile SocialXChange, din Calea Crângași nr.3 și Aleea Lunca Cernei nr 6A, în intervalul orar 8.00-18.00.

Fluxul persoanelor refugiate care trec granița în România este în creștere și este nevoie mai mult decât oricând de sprijinul cetățenilor și al firmelor private. Până astăzi, 70.000 de ucrainieni au sosit în țara noastră, dintre care 373 au solicitat azil.

Primăria Sectorului 6, prin DGASPC, continuă campania umanitară. Mai multe informații se primesc la numărul de telefon 021.9970.