Home

Începe Săptămâna Europeană a Sportului: Parcul Drumul Taberei devine, sâmbătă, Satul Sportiv #BeActive

Știri

Începe Săptămâna Europeană a Sportului: Parcul Drumul Taberei devine, sâmbătă, Satul Sportiv #BeActive

2023-09-21

Sportul revine în Sectorul 6. După Camp Run, care a avut loc la începutul verii, acum un nou eveniment sportiv de amploare va scoate bucureștenii din case: #BeActive.

Va fi organizat în cadrul Săptămânii Europene a Sportului (23-30 septembrie), o inițiativă europeană care are loc în același timp în toate statele UE. La București, evenimentul va fi concentrat în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. Sâmbătă, parcul va fi transformat într-un adevărat „sat al sportului”, cu activități de dimineața până seara târziu. Iar de săptămâna viitoare ducem sportul în școli.

#BeActive, campania din cadrul Săptămânii Europene a Sportului, se află la cea de-a doua ediție în România. Primăria Sectorului 6 este partenerul din București, în acest an, astfel că aici, în 6, vor avea loc cele mai frumoase și mai spectaculoase momente.

O zi de sport în parc, alături de marii campioni

Polul distracției va fi sâmbătă în Parcul Drumul Taberei, care devine Satul Sportiv #BeActive. De la ora 11.00 până seara la 18.00 vor avea loc atât la scenă, cât și în restul parcului demonstrații inedite și flash mob-uri. Iar de la 19.00 până la 22.00 urmează BeActive Night, cu alte spectacole și demonstrații din toate sporturile.

Îi vor antrena pe cetățeni la mișcare sportivi ai federațiilor naționale de: Baschet, Fotbal-Tenis, Scrimă, Bob și Sanie, Karting, Gimnastică, Dans sportiv, Tir cu arcul, Oină, Tenis de masă, Rugby, Judo, Airsoft, Atletism, Haltere, Kaiac-Canoe, Culturism și Fitness, Volei, Badminton, Box, Arte Marțiale, Canotaj, Șah, Sportul Pentru Toți, Lupte, Modelism și Wushu Kungfu.

Copiii dornici să descopere tainele diferitelor sporturi vor primi câte un pașaport #BeActive, care va fi ștampilat pentru participarea la atelierele organizate în parc, iar implicarea le va fi recompensată cu numeroase premii.

Miercuri – Caravana Sportului în școlile Sectorului 6

Săptămâna viitoare, pe 27 septembrie, Caravana Tinerii și Stilul de Viață Sănătos va merge în școlile și liceele din Sectorul 6. Sportivi celebri vor susține pe terenurile sau în sălile de sport demonstrații de scrimă, box, lupte, tir cu arcul, haltere, fotbal, tenis, judo, dar și șah. De asemenea, le vor vorbi copiilor despre importanța mișcării și a stilului de viață sănătos, iar nutriționiștii le vor da sfaturi prețioase de alimentație.

Ciprian Ciucu: „De abia vă aștept pe toți să facem sport!”

ciprian ciucu

Evenimentul de lansare a ediției 2023 a Săptămânii Europene a Sportului a avut loc miercuri (20 septembrie), pe stadionul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”. Reprezentanți ai federațiilor sportive naționale, personalități din lumea sportului, oficialități din cadrul Agenției Naționale pentru Sport, ai Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat, ambasadori #BeActive, alături de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, au transmis mesaje de conștientizare a importanței vieții active.

Mă preocupă foarte mult zona sportivă, tocmai de aceea am redeschis curțile școlilor pentru comunitate, am reabilitat terenurile de sport și am amenajat cea mai lungă pistă de alergare profesională din România, implementată pe domeniul public. Are o lungime de 2,2 km și se află pe digul Lacului Morii. De asemenea, am finanțat cu un milion de lei un program dedicat sportului și sănătății, prin care susținem sportul de masă. Practic, copiii talentați, care pot deveni campionii de mâine, sunt antrenați gratuit de diferite cluburi, care au aplicat și au câștigat finanțare. De abia vă aștept sâmbătă pe toți în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei, să facem sport!", a declarat primarul Ciprian Ciucu, la deschiderea oficială a #BeActive.

Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze mișcarea și activitatea fizică în întreaga Europă. În România, vor participa peste 120.000 de persoane, printre care și comunitatea Sectorului 6.