Home

La Winter Land Crângași, copiii îl pot întâlni zilnic, gratuit, pe Moș Crăciun. Ce alte atracții există și cât costă bunătățile culinare

Știri

La Winter Land Crângași, copiii îl pot întâlni zilnic, gratuit, pe Moș Crăciun. Ce alte atracții există și cât costă bunătățile culinare

2023-12-15

Winter Land Crângași, al doilea târg de Crăciun deschis în Sectorul 6, este unul micuț, însă de un farmec aparte. Are un decor superb, cu mii de luminițe și aranjamente, brazi împodobiți, înalți de 14 metri, o iesle a Nașterii Domnului spectaculoasă, dar și o căsuță unde Moș Crăciun îi așteaptă pe copii zilnic, de la 16.00 la 19.00. Totul GRATUIT!

Căsuța Moșului, din Parcul Crângași, e desprinsă parcă din filmele de Crăciun. Are brazi împodobiți, pridvor decorat cu luminițe, șemineu în interior și o atmosferă caldă, magică.

Nu există bilet de intrare, oricine este binevenit. În plus, niciun copil nu pleacă cu mânuța goală, căci Moșul are pentru fiecare tratații dulci. Dar atenție! În prag de sărbători, Moșul este foarte ocupat, așa că la căsuța de la Winter Land Crângași stă 3 ore pe zi, între 16.00 și 19.00.

Cine nu-l găsește „acasă”, îi poate lăsa scrisoarea cu dorințe la telecabina Moșului, amplasată la câțiva zeci de metri distanță.

Locuința Moșului e în „piața centrală” a Winter Land Crângași. Imediat alături este ieslea Nașterii Domnului, amenajată într-un adăpost decorat cu baloți de baie și 11 statuete ce-i reprezintă pe: Iosif, Fecioara Maria, pruncul Isus, cei trei magi, îngerul, păstorul și trei animăluțe (un măgar, o oiță și o vacă).

În fața ieslei sunt concerte. Sâmbăta aceasta (16 decembrie), de la ora 18.00, cântă Corul Nostalgia, compus din copii și adolescenți talentați din Sectorul 6. De-a lungul timpului, corul, coordonat de DGASPC Sector 6, a lansat numeroase albume, alături de artiști consacrați.

Tot în piața centrală sunt și vendorii cu bunătăți. Nu foarte mulți, însă bucatele pregătite satisfac, cu siguranță, toate gusturile: cartofi prăjiți, cârnați, gogoși, vin fiert și deserturi. Iată prețurile!

MÂNCARE:

Cartofi (250 g) cu sosuri (50 g): 20 de lei

Cârnați cu pită și muștar: 20 de lei

Șuberek (cu vită, pui, varză, brânză, spanac): 20 sau 25 de lei

DESERT:

Clătite: de la 15 lei

Turtă dulce: 15 lei

Plăcinte (cu dovleac, cu măr): 8 lei / 100 g

Ciocolată artizanală: 8 lei / 100 g

Churros: 20 de lei

Gogoși turcești: 20 de lei

BĂUTURI:

Vin fiert: 10 lei paharul

Ciocolată caldă: 9 lei

Ceai cald: 9 lei

 

Winter Land Crângași este deschis zilnic, până pe 31 decembrie, între orele 12.00 – 21.00 de luni până joi și între 11.00 și 21.00 vineri - duminică.