Home

Evenimente

Evenimente

Nu trebuie să plecați din București atunci când vă doriți distracție și relaxare! Și acasă la noi, în Sectorul 6, organizăm o mulțime de evenimente frumoase, pentru toate vârstele, gusturile și preocupările.

Sunt evenimente de calitate, educative (Astrofest), care promovează viața sănătoasă și mișcarea în aer liber (Camp Run, Be Active), teatrul, filmele, muzica bună (West Side Books & Jazz, Cinema sub stele).

Majoritatea au avut atât de mult succes la prima ediție, încât am decis să le repetăm anual și să facem din ele evenimente cu tradiție. Este și cazul târgului de Crăciun „West Side Christmas Market” sau festivalului de flori „West Side Flower Fest”, la care au participat sute de mii de oameni.

Distracție, fără bani de la buget

Plus-valoarea acestor evenimente este cu atât mai mare cu cât nu sunt costisitoare pentru bugetul local. În cea mai mare parte, acestea se autosusțin financiar, organizatorii din primărie având grijă să atragă sponsori și să lege parteneriate.

Despre Centrul Cultural European Sector 6

Evenimentele sunt organizate prin Centrul Cultural European (CCE) Sector 6, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Sector 6. CCE are ca atribuții:

– organizarea de evenimente culturale, concerte, spectacole de divertisment, festivaluri;
– dezvoltarea de programe educaționale și culturale pentru copii și tineri;
–  promovarea spectacolelor realizate de absolvenții instituțiilor de cultură.

Pasionații de astronomie și călătorii în spațiu au ocazia să exploreze universul, cu ajutorul celor mai performante instrumente, și să afle lucruri interesante direct de la cercetători. Pot asista și participa la demonstrații tehnologice, la prelegeri, expoziții și ateliere de știință și tehnică.

CÂND

Festivalul Național de Astronomie, Știință și Educație - AstroFest are loc pe parcursul unei zile de weekend, din luna mai a fiecărui an.

UNDE

Evenimentul este organizat în Parcul Crângași din Sectorul 6.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

  • Privim stelele și Luna prin telescoape profesionale;
  • Participăm la ateliere cu roboți, rachetomodele, desene 3D, holograme;

Ascultăm prelegeri despre astronomie, descoperiri, experimente, instalații și rachete.

Camp Run 6 este primul cros dedicat sportivilor amatori de toate vârstele, organizat în Sectorul 6. Timp de o zi, cu mic, cu mare, facem sport în aer liber, ne distrăm, socializăm.

Prima ediție a acestui eveniment a avut loc în primăvara lui 2022, când au participat aproximativ 100.000 de oameni.

CÂND

Timp de o zi, sâmbăta, în luna mai.

UNDE

În Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

Tema principală este alergarea, dar nu numai, deoarece Camp Run 6 este un festival al sportului în toată regula, dedicat comunității. Pe tot parcursul zilei, în parc, sunt organizate demonstrații de rugby, judo, box, karate, tir sportiv, gimnastică, sunt clase de aerobic, jocuri în echipă (baschet, handbal), dans, muzică, fitness, dar și jocuri pentru copii.

Crosul are loc în prima parte a zilei și se împarte în 3 probe, pentru 3 categorii de vârstă:

  • Adulți: alergare pe 8,6 km
  • Copii de 7-12 ani: alergare pe 700 de metri
  • Copii de 4-7 ani: alergare pe 350 de metri.

Pentru a participa la cros, doritorii trebuie să se înscrie pe platforma sportincomunitate.ro.

Este un eveniment dedicat sportului în comunitate, care se desfășoară în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, o inițiativă europeană ce are loc în același timp în toate statele UE. Sectorul 6 s-a alăturat demersului și îndeamnă întreaga comunitate să facă mișcare, la #BeActive.

CÂND

Anual, în ultima săptămână din septembrie, când are loc Săptămâna Europeană a Sportului.

UNDE

În Parcurile Drumul Taberei și/sau Crângași din Sectorul 6, unde sunt organizate tot felul de activități sportive, dar și în anumite școli și grădinițe din Sectorul 6 și în zone intens circulate, unde au loc demonstrații și conferințe.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

În parc, în weekend, sunt organizate competiții de fotbal sau de bachet, tenis cu piciorul, momente de dans sportiv pentru seniori, dar și pentru copii, vânătoare de super eroi, jocuri ale copilăriei, ateliere, dar și demonstrații de karate, lupte, rugby, făcute de sportivi consacrați.

Pe timpul săptămânii, au loc workshopuri în școli și conferințe publice despre nutriție, sport, stil de viață sănătos.

În lunile august și septembrie ale fiecărui an, cele mai mari parcuri din Sectorul 6 se transformă în cinematografe în aer liber. Pe ecrane uriașe rulează filme de toate genurile, câte unul în fiecare seară, iar spectatorii le urmăresc de pe pufuri colorate, așezate pe iarbă, sau de pe scaune, băncuțe, chiar și din bărci și hidrobiciclete, pe lac. Acestea sunt oferite gratuit primilor doritori.

CÂND

Pe parcursul weekendurilor sau chiar timp de o săptămână întreagă în câte un parc.

UNDE

  • Parcul Drumul Taberei. Timp de o săptămână, de luni până duminică, cinematograful sub stele e organizat la amfiteatrul din parc. În zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică seara), filmele se pot vedea atât de la amfiteatru, cât și din bărci și hidrobiciclete, de pe lac. Atunci, filmele rulează de pe două ecrane simultan: unul îndreptat  spre amfiteatru, iar altul spre lac.

Ambarcațiunile sunt oferite gratuit primilor doritori care sosesc la debarcader. Accesul pe lac se face cu o oră înainte de începerea filmului. Cei care nu prind o ambarcațiune, au la dispoziție, tot gratuit, pufi colorați și comozi, așezați pe uscat.

  • Parcul Crângași. În a doua săptămână, cinematograful în aer liber se mută în Crângași. Aici, filmele se vizionează de pe cele 200 de scaune puse la dispoziție.
  • Parcul Liniei. Succesul pe care l-a avut „Cinema sub stele” ne-a făcut să luăm decizia, în 2023, să extindem evenimentul și în alte parcuri. Astfel, după Drumul Taberei și Militari a urmat Parcul Liniei. Filmele au rulat de joi până duminică, unul pe seară.
  • Parcul Marin Preda. Ultimele 4 seri ale evenimentului au avut loc în septembrie, în Parcul Marin Preda.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

„Cinema sub stele” este un cinematograf în aer liber, cu intrare liberă. În fiecare seară, de la ora 20.30 sau de la 20.00, se difuzează un film, genurile fiind variate, de la documentare, animație, până la comedii, aventură, acțiune.

Cel mai mare festival al florilor din România se organizează în Sectorul 6. Prima ediție a avut loc în iunie 2023 și a adunat peste 100.000 de oameni.

CÂND

Pe parcursul unui weekend din luna iunie (vineri, sâmbătă și duminică).

UNDE

În Parcul Drumul Taberei și pe bulevard. Circulația va fi, timp de 3 zile, închisă pentru mașini.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

Aranjamente impresionante, grădini tematice, ateliere pentru copii și adulți, concursuri, expozanți din industria de flori și din industria de hand-made, dar și street food cu bunătăți inedite, de asta au parte vizitatorii West Side Flower Fest. Un adevărat spectacol al culorilor și parfumurilor.

Intrarea este gratuită, dar încântarea garantată!

A avut premiera în iarna lui 2022, a fost organizat împreună cu Untold și s-a bucurat de un real succes.
În urma unui sondaj la care au participat peste 10.000 de oameni, a fost declarat cel mai frumos târg de Crăciun din România.

Inițial, a fost gândit pentru bucureștenii din zona de vest a orașului. Însă a devenit o atracție turistică de sezon care a atras vizitatori din tot orașul, ba chiar din țară. În serile de weekend, la târg participau circa 30.000 de oameni.

CÂND

Timp de o lună, de la sfârșitul lui noiembrie până după Crăciun.

UNDE

În cuva secată a lacului din parcul Drumul Taberei.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

Concerte, spectacole, focuri de artificii, vin fiert și mâncare bună, decor de poveste, distracție pe patinoar, în carusele și în roată panoramică, precum și nelipsitul Moș Crăciun. Într-un cuvânt, MAGIE!

Un alt eveniment marca West Side, pregătit în premieră în 2023, este West Side Hallo Fest.

UNDE

Este cel mai mare festival de Halloween din România, organizat de Primăria Sectorului 6 pe insula Lacului Morii, dar și pe digul amenajat.

CÂND

Evenimentul, aflat la prima ediție, va avea loc în perioada 27-29 octombrie, iar intrarea va fi gratuită. În prima de zi festival, programul va începe la ora 12.00, iar sâmbătă și duminică, de la ora 10.00. Distracția va ține până seara, la ora 22.00.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACOLO

Vizitatorii vor intra în atmosfera de Halloween încă din zona Parcului Crângași. La baza digului, va fi o zonă cu vânzare, plină cu flori, plante și dovleci sculptați și pictați. Iar pe dig vor fi întâmpinați de statui vivante, costumate în tematică, și vor putea admira diverse momente artistice. Pe toată porțiunea promenadei amenajate, ce măsoară 10.000 de metri pătrați, vor trece pe sub arcade gigant, de câte cinci metri înălțime fiecare, decorate de către peisagiștii Primăriei Sectorului 6. Cei care vor dori o plimbare cu trenulețul, vor fi preluați de la Mehadia și duși până la insulă, unde va fi centrul distracției.

Acolo, pe o suprafață de 32.100 metri pătrați vor fi amenjate aproximativ 30 de arcade, un labirint cu trasee misterioase din 1.000 de baloți din paie, ateliere de confecționat măști, căsuța dulciurilor, dar și zone pentru organizarea de jocuri tematice pentru copii, picturi pe față, zone de relaxare.

Insula va fi decorată de celebrul florist Nicu Bocancea, dar și de profesorii și studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Timp de trei zile, pe Insula Lacul Morii vor 

avea loc momente artistice, dar și concerte rock. Pe scenă vor urca, în cele trei zile de festival, Cargo, The Rock - cea mai mare trupă românească de tribute AC/DC, Iuliana Beregoi și Dora Gaitanovici. Iar cei de la Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România vor pregăti o paradă de costume, machiaj și coafuri.

Pe insulă vor fi 50 de comercianți, ce vor veni cu fel de fel de obiecte confecționate, plus alți 20, cu bunătăți, multe preparate din dovleac.

Și de data aceasta, seniorii, sprijiniți de DGASPC Sector 6, vor lucra o rochie de senzație, din frunze de toamnă. Va fi o rochie reinterpretată după cea care apare în celebrul videoclip “November Rain” al trupei americane Guns N' Roses.