Home

Piața Valea Ialomiței intră în reparații capitale. Nu are autorizație de la ISU și structura de rezistență este afectată

Știri

Piața Valea Ialomiței intră în reparații capitale. Nu are autorizație de la ISU și structura de rezistență este afectată

2022-08-09

Piața Valea Ialomiței va intra în reabilitare în octombrie. Nu mai este un loc sigur. Nu are autorizație de securitate la incendiu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU), prezintă infiltrații, plouă în interior, iar structura de rezistență este afectată. 

Șapte luni vor dura lucrările, dintre care trei luni va fi perioada de proiectare, timp în care se vor face modificări interioare și exterioare stabilite de către ISU. De asemenea, vor fi montate echipamente de securitate în caz de incendiu și sisteme de alarmă.

Primarul Ciprian Ciucu: ”Tocmai venise ISU să ne amendeze/închidă, dar cum a văzut că avem temele făcute, totul pregătit, ne-a mai păsuit”

"Piața Valea Ialomiței este una dintre puținele pe care le mai avem în administrare. Din fericire, nu a fost arvunită pe mai nimic pentru 25-30 de ani, ca în cazul altora. Însă, nu se prezintă cum trebuie: nu are autorizație ISU, nu este la standardele la care trebuie să facem comerț civilizat, prezintă infiltrații (structura este afectată), plouă înăuntru. Tocmai venise ISU să ne amendeze/închidă, dar cum a văzut că avem temele făcute, totul pregătit, ne-a mai păsuit.O reabilităm în curând! Pentru că înțelegem situația comercianților care își întrețin familiile din micile afaceri pe care le au aici, am găsit soluția de a amenaja provizoriu o piață volantă, în spațiul din imediata apropriere, pe care deja o amenajăm. Dărâmăm construțiile ilegale de acolo și vom amplasa corturi pentru comercianții din piață. Sper ca niciunul să nu rămână pe dinafară. După reabilitare, Piața Valea Ialomiței va avea autorizație de funcționare de la ISU, iar afacerile comercianților se vor desfășura cu predictibilitate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Contractul de lucrări interioare și exteriore s-a semant în 4 iulie cu firma Quadrant Development International pentru suma de 4.860.720,22 lei. Valoarea estimată a achiziției a fost de 5.118.775,42. Comercianții au fost notificați încă din 12 iulie dar, pe tot parcursul lucrărilor, piața nu va fi închisă, ci activitatea va fi relocată. 

Cum va fi organizată activitatea pe parcursul lucrărilor 

  • Pe durata celor șapte luni de execuție, în proximitate, se va amenaja o piață volantă de 240 mp, în două corturi albe, fiecare în dimensiuni 6x20. De asemenea, vor fi zece spații comerciale independente, de câte 5 mp;
  • În piața volantă se vor amenaja 40 de tarabe și 15 spații destinate comercializarii produselor alimentare si nealimentare.
  • Se vor reloca comercianții cu contracte active și a căror marfă se poate comercializa fără punerera în pericol a siguranței alimentare.