Home

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre schimbările făcute în doi ani de mandat: ”Modul în care interacționăm cu cetățeanul e complet diferit”

Știri

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre schimbările făcute în doi ani de mandat: ”Modul în care interacționăm cu cetățeanul e complet diferit”

2022-12-08

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a oferit un interviu pentru Newsweek, în care a vorbit despre schimbările făcute în Primărie, în primii săi doi ani de mandat, despre reorganizarea și eficientizarea subordonatelor și departamentelor instituției, despre reducerea cheltuielilor, dar și despre modificările aduse în modul în care cetățenii interacționează cu Primăria.  

”Am găsit Primăria neoptimizată. Am venit și am dat un cadru strategic și am optimizat foarte mult. Am optimizat Primăria bugetar, nu am spus-o, dar vreau să vă zic că în primele luni de zile, din pix, am tăiat 80 de milioane de lei din cheltuieli care nu erau necesare și pe care le-am pus la investiții.

Am schimbat oameni, am adus oameni din agenții guvernamentale și ministere. Scopul nu a fost reorganizare doar de dragul reorganizării, scopul a fost de a schimba modul în care instituțiile lucrează între ele și cum răspund la ce sesizează cetățeanul. Avem un grup de Facebook cu 30.000 de membri, dacă cineva spune că e un semn de circulație căzut, primăria vede și în câteva ore a pus semnul iar în picioare. Avem și o aplicație, eSector6, cu 20.000 de utilizatori, unde se fac sesizări. Modul în care interacționăm cu cetățeanul e complet schimbat. Avem un proiect ”Primărie fără hârtie”, am reoptimizat toate procesele interne astfel încât oamenii să interacționeze în viitorul foarte apropiat doar online cu Primăria, să nu mai vină cu dosar cu șine”, a declarat Ciprian Ciucu, pentru Newsweek.

Ciprian Ciucu: ”Am făcut 4.000 de locuri de parcare, am reabilitat 15-20.000, cifre pe care nu le mai are niciun alt primar”

În plus, Primarul a vorbit și despre problema locurilor de parcare din Sectorului 6, unde există un singur loc la trei mașini.

”Reabilităm microzone, o microzonă are câteva zeci de străzi. Când intrăm într-o microzonă, care nu a mai fost făcută de pe vremea lui Ceaușescu, facem sistematizarea locurilor de parcare, redesenare și proiectare, pentru a avea mai multe locuri de parcare, treceri la nivelul trotuarelor, pentru persoanele cu dizabilități. Am făcut, în ultimii doi ani, 4.000 de parcări. Am făcut și parcări supraetajate, care sunt scumpe. Am reabilitat 15-20.000 de locuri de parcare, niște cifre pe care nu le are niciun alt primar”, a mai adăugat edilul.

Ce soluții vede Primarul Ciprian Ciucu pentru problemele traficului și termoficării

Primarului Sectorului 6 a vorbit și despre problema traficului infernal din Capitală, care îi afectează și pe cetățenii Sectorului 6, dar și despre sistemul de termoficare care nu mai face față. Edilul a subliniat că cele două țin de Primăria Generală, nicidecum de cea de Sector. A venit însă cu sugestii. Ce ar face el pentru a rezolva două dintre problemele care îi interesează cel mai mult pe cetățeni, dar și ce pot face primăriile de sector pentru a ajuta Primăria Capitalei, puteți afla urmărind clipul de mai jos.  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sUARJuCQcSA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>