Home

Fără cozi în frig la Taxe și Impozite, din ianuarie 2023, în Sectorul 6! Cetățenii au mai multe soluții simple, rapide și sigure

Știri

Fără cozi în frig la Taxe și Impozite, din ianuarie 2023, în Sectorul 6! Cetățenii au mai multe soluții simple, rapide și sigure

2022-12-29

Cunoaștem cu toții situația de la început de an, la centrele de Taxe și Impozite din Capitală: cozi care se întind până în stradă, oameni așteptând cu orele afară, în frig. A venit timpul să scăpăm de ele! Mai ales că există alternative. Primăria Sectorului 6 pune la dispoziție cetățenilor soluții moderne de plată a contribuțiilor. În plus, din 3 ianuarie va suplimenta numărul aparatelor de plată SelfPay și va deschide un centru nou dedicat acestor tipuri de operațiuni.

1. Închidem două centre vechi DGITL

De la finalul acestui an, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6 închide centrele din Bd. Drumul Taberei 40 și pe cel din Șoseaua Virtuții 1-3. Nu au mult spațiu în interior, astfel că nu le pot oferi oamenilor condiții decente de așteptare. Rămân funcționale pentru încasări centrele moderne din Complexul Comercial Drumul Taberelor (Auchan, Str. Brașov 25) și cel din Crângași (eMag, Șos Virtuții 148). Plățile, aici, se pot face atât la ghișeu, cât și la cele 11 aparate SelfPay, asistate de inspectori fiscali.

2. Deschidem un centru nou de încasare

Noul centrul se va afla în incinta Hypermarketului Cora Lujerului. Acesta va fi operațional din 3 ianuarie, iar plățile se vor face doar la cele 6 aparate noi SelfPay. Operațiunea este simplă, rapidă și sigură, există asistență din partea inspectorilor fiscali, nu sunt erori, aparatele sunt interconectate cu softul DGITL și totul durează maximum 2 minute.

Sunt aproape 200 de aparate SelfPay în Sectorul 6

  • Rețeaua de stații SelfPay este alcătuită, la nivel național, din aproape 9.000 de aparate. 1.296 dintre acestea sunt în București, 186 fiind doar în Sectorul 6. Sunt amplasate atât în centrele DGITL, cât și în marile magazine (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny, Auchan), în centre comerciale, piețe, benzinării, sedii de bancă și instituții publice.
  • La aceste aparate poți vedea toate obligațiile de plată, poți selecta ce impozit vrei să achiți și cât plătești. Se poate achita cu card bancar sau în numerar. Unele aparate dau rest sub formă de numerar, altele dau un bon valoric care va putea fi folosit pentru plata altor facturi și utilități.
  • Un avantaj important e acela că, indiferent unde locuiești, poți folosi orice aparat din orice sector sau din orice oraș al țării. Oriunde îți e mai confortabil.
  • De la începutul acestui an și până în prezent, la aparatele SelfPay s-au efectuat 27.600 de plăți de taxe și impozite pentru Sectorul 6.

3. Ne-am digitalizat

Pe lângă ghișeele DGITL și aparatele SelfPay, locuitorii Sectorului 6 au multe alte modalități de plată a impozitelor, atât fizic, cât și online, din confortul propriei locuințe. Acestea sunt:

  • Online. Este cel mai simplu, mai comod, mai rapid. Taxele și impozitele se pot plăti: prin aplicația de mobil #eSector6, disponibilă din App Store și Google Play. / Prin aplicația Ghișeul.ro (unde avem 125.000 de utilizatori unici în Sectorul 6). / Prin virament bancar, în conturile stabilite pentru fiecare operațiune în parte (conturile IBAN se găsesc aici: https://taxelocale6.ro/impozite_taxe_primariesector6/node/9181).
  • Puncte fixe de plată. Prin Westaco Express, prezent în benzinăriile OMV/Petrom și în rețelele Inmedio și Relay (tot ce ai de făcut este să prezinți un document de identitate valid, iar plata se înregistrează imediat. Nu se percepe comision). / La ghișeele Poștei Române, doar în numerar (sunt aproape 80 de unități în București).
  • Prin SMS, la numărul 7530. Se pot plăti doar taxe pentru certificate de urbanism, pentru mopede și taxe extrajudicare de timbru.

În plus, la DGITL Sector 6, absolut totul se poate rezolva online: poți declara bunuri, poți depune acte, poți primi decizii de impunere fiscală sau solicita și elibera certificate fiscale. Din primăvara anului viitor, toate aceste operațiuni se vor putea realiza din noul portal „Primărie fără hârtie”.

Impozitul pe 2023 se va putea plăti din 3 ianuarie

Din rațiuni ce țin de închiderea anului fiscal curent, ultima zi pentru încasarea taxelor și impozitelor pentru anului 2022 este azi, joi, 29 decembrie. Mâine, 30 decembrie, ultima zi lucrătoare a anului, angajații DGITL sunt la serviciu, dar nu vor desfășura activități de lucru cu publicul. Toate operațiunile de plată, inclusiv cele prin mijloace online, vor fi reluate începând cu 3 ianuarie 2023, când va putea fi plătit și impozitul aferent anului 2023.

Dar nu e cazul să vă grăbiți! Bonificația de 10% pentru anul viitor se acordă până la 31 martie.