Home

Primele locuințe sociale construite în ultimii 20 de ani în București. 242 de apartamente sunt gata, în Sectorul 6

Știri

Primele locuințe sociale construite în ultimii 20 de ani în București. 242 de apartamente sunt gata, în Sectorul 6

2024-02-01

Primăria Sectorului 6 a finalizat primele locuințe sociale construite în ultimii 20 de ani în București. Sunt 242 de apartamente, gata să-și primească chiriașii, în patru blocuri ridicate pe Str. Alexandru Ivasiuc. Ultimul pas de care trebuie să treacă este avizul de la Primăria Generală pentru branșamente.

Cele patru blocuri au demisol, parter și patru etaje. Sunt gata de anul trecut și le-am putea da oricând în folosință, dacă nu am fi blocați. Asta deoarece Primăria Municipiului București (PMB) întârzie eliberarea autorizațiilor și avizelor pentru a branșa blocurile la gaze, electricitate, apă și canalizare.

locuinte sociale alexandru ivasiuc

Între timp, 242 de familii sărmane, care au nevoie de un acoperiș deasupra capului, așteaptă. Unii au dosare depuse încă din 1998, dinainte ca locuințele să fie construite.

Primarul Ciprian Ciucu: „Ar fi trebuit ca oamenii să se fi mutat, dar birocrația PMB este fabuloasă”

locuinte sociale alexandru ivasiuc

242 de locuințe sociale sunt gata. 242 de familii se vor muta anul acesta aici. Acestea vor fi repartizate de o comisie a Primăriei Sectorului 6, care analizează dosarele sociale depuse. Ar fi trebuit ca oamenii să se fi mutat deja, dar birocrația PMB este fabuloasă și ne-a întârziat prea mult avizele și autorizațiile pentru a branșa blocul la gaze, apă, canalizare și electricitate. Pe cele mai multe le-am depășit (nu fără cântec) și am contractat lucrările pentru aceste branșamente. 

Întârzieri mai sunt doar la o comisie de coordonare pentru utilități a PMB, care trebuie să emită un aviz pentru ca noi să putem depune cererea pentru a primi autorizația de construire pentru acest branșament de la domnul Primar General.

Aș fi vrut să se întâmple lucrurile mai repede, am tras de toți, de la proiectanți, directori ai Distrigaz, Apa Nova, Enel etc. până la funcționari din PMB", a declarat primarul Ciprian Ciucu ieri, când a fost din nou să inspecteze locuințele sociale de pe Str. Alexandru Ivasiuc. Lucrările la cele patru blocuri au durat trei ani.