Home

Tot ce trebuie să știi despre alegerile din 9 iunie

Știri

Tot ce trebuie să știi despre alegerile din 9 iunie

2024-06-07

Opinia ta, dreptul tău contează! Așadar, duminică, 9 iunie, între orele 07.00 – 22.00, ești așteptat la VOT! Au loc alegerile locale și europarlamentare.

CE SE VOTEAZĂ DUMINICĂ

Vei primi 5 buletine de vot, pentru alegerea:

  1. Primarului de sector
  2. Consilierilor locali de sector
  3. Primarului general
  4. Consilierilor generali
  5. Europarlamentarilor (e un singur buletin cu 12 partide ori alianțe și 4 independenți).

UNDE VOTEZI

Dacă pentru europarlamentare poți vota oriunde în țară sau în străinătate, pentru alegerile locale trebuie să votezi doar în localitatea / sectorul de domiciliu sau de reședință. Fiecare dintre voi este arondat unei secții. Pentru a o afla, intră pe Registrul Electoral, îți introduci CNP-ul și numele de familie, bifezi că nu ești robot și îți va apărea numele secție, adresa și harta.

Poți afla secția la care ești arondat și dacă intri pe site-ul Primăriei Sectorului 6, la secțiunea Alegeri 2024, apoi accesezi butonul „Află care e secția ta de votare”.

În Sectorul 6 sunt 240 de secții de votare, în cadrul a 45 de școli gimnaziale, licee și instituții publice.
 

ATENȚIE - Situații speciale

  • Cazuri deosebite sunt la Școlile 117, 309, aflate în reabilitare, și la Liceul Marin Preda.

La 117, sunt două sectii în unități modulare din curte (se intră prin Str. Cetățuia) și 5 în after-school (se intră din Str. Fabricii). Lista străzilor arondate o găsești AICI.

La 309, sunt șase secții în unități modulare, cu intrare din Str. Hanul Ancuței nr 4. Lista străzilor arondate o găsești AICI.

La Liceul Teoretic Marin Preda, vor vota și alegătorii cu domiciliul pe str. Vâlsan George numerele pare 8-96

  • În cazul în care nu te poți deplasa la secția de vot, poți solicita urna mobilă. O echipă a secției de votare va veni la tine acasă sau la spital, în funcție de situație. Cererile pentru urna mobilă se pot depune atât fizic, printr-o persoană desemnată (la biroul electoral al secție de votare, sâmbătă între 18.00-19.00, și duminică, până la ora 14.00), fie online (la [email protected]). Trebuie să fie însoțite de copii ale actelor din care rezultă situația care te califică drept alegător netransportabil.
  • În toate cele 45 de instituții publice și de învățământ din Sectorul 6, unde sunt secții de votare, există rampe pentru persoanele cu dizabilități. Doar la Colegiul Economic Costin Kirițescu sunt două secții la etajul 1. Dacă sunt persoane greu transportabile, care nu pot urca, au dreptul să voteze pe lista specială de la orice secție de la parter.
  • Nu este permis fotografiatul și filmatul în secția de votare.