Home

400.000 de fire de flori, crescute în serele Primăriei Sectorului 6 vor înfrumuseța străzile în această primăvară

Știri

400.000 de fire de flori, crescute în serele Primăriei Sectorului 6 vor înfrumuseța străzile în această primăvară

2022-04-04

Campania de înfrumusețare a străzilor din Sectorul 6 va începe în următoarea perioadă.

Peste 400.000 de fire de flori, crescute și îngrijite în serele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU), vor fi plantate pe străzile, bulevardele și parcurile din Sectorul 6, începând de luna aceasta.

Sunt 15 soiuri-flori anuale, precum petunie, begonie, gazanie, salvie, crăițe, urzicuță decorativă, pufuleți, gura leului.

Nu cumpărăm nici un fir, ci le producem singuri. Toamna culegem semințele, le punem în pământ, iar plantele obținute le așezăm acum în ghivece.

”După curățenie, ghiciți ce urmează? Serele noastre sunt pregătite! Le mulțumesc peisagiștilor, horticultorilor și lucrătorilor ADPDU. Nu, nu luăm flori la suprapreț! Mai mult, pentru primăvara viitoare vă pregătesc o surpriză, lucrăm la ea încă de pe acum”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Câteva dintre ele au fost plantate în jardiniere, dar în ronduri, scuaruri vor apărea începând cu finalul lunii aprilie.

100.000 de ghivece, date gratuit către asociațiile de proprietari

100.000 de fire, puse în ghivece, vor fi pregătite pentru cetățeni, pentru a le planta în grădinile blocurilor.

Pentru a putea intra în posesia florilor, crăițe și gazania, ce se află, în prezent, în stadiu de aclimatizare, reprezentanții asociațiilor de proprietari trebuie să întocmească o cerere pe care o pot depune la sediul ADPDU Sector 6 (Intrarea Aviator Gheorghe Caranda nr. 9) sau o pot trimite pe mail, la adresa: [email protected].

După această etapă, din a doua jumătate a acestei luni (în preajma Paștelui), florile se vor putea ridica din serele noastre din Bd. Timișoara 139.