Home

De luni, 6 iunie, încep înscrierile la creșă. Cererile se depun exclusiv online

Știri

De luni, 6 iunie, încep înscrierile la creșă. Cererile se depun exclusiv online

2022-06-03

Părinții care au copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani (3 ani neîmpliniți până la data de 5 septembrie) și sunt interesați să-i dea la creșă pot să-i înscrie la una dintre cele trei creșe de stat din Sectorul 6. Sesiunea de înscriere începe luni, 6 iunie, și ține până la 20 iunie 2022. Cererile se depun exclusiv online, accesând aplicația cresaonline.asistentasociala6.ro.

Dacă în perioada 23 – 31 mai 2022 a avut loc etapa întâi, cea de reînscriere a copiilor care au fost în acest an școlar la creșă, acum urmează etapa a doua, cea de înscriere a prichindeilor care nu au mai frecventat o astfel de instituție de învățământ. Platforma de înscriere va fi deschisă începând de luni, 6 iunie 2022, ora 08.00, până la data de 20 iunie, ora 23.59. Rezultatele admiterii vor fi anunțate la data de 1 iulie 2022, ora 18.00, pe site-ul www.asistentasociala6.ro.

Atenție! Vă înscrieți doar dacă doriți intrarea copiilor în colectivitate pe parcursul anului școlar 2022-2023. Dacă vreți să vă dați copilul la creșă abia din toamna anului 2023, veți depune cerere anul viitor. De asemenea, e necesar să completați cu atenție rubricile formularului și să atașați toate documentele necesare. Orice eroare cu privire la datele de contact furnizate (e-mail, telefon), atrage după sine imposibilitatea procesării cererii de înscriere și respingerea acesteia.

În Sectorul 6 sunt trei creșe de stat

În administrarea Primăriei Sectorului 6 sunt trei creșe de stat, care dispun în total de 980 de locuri. Se poate alege între:

  • Creșa Pinocchio, situată în Aleea Compozitorilor nr. 20, care dispune de 250 de locuri;
  • Creșa Neghiniță, situată în Aleea Crăiești nr. 1, care dispune de 390 de locuri;
  • Creșa Harap Alb, situată în Str. Estacadei nr. 13A,  care dispune de 340 de locuri.

Vor fi criterii de departajare

Cum cererea de locuri la creșă este în fiecare an mai mare decât oferta, vor fi criterii clare de departajare care, după ce vor fi parcurse, se va aplica și principiul „primul venit, primul servit”. În primul rând, la cele trei creșe de stat au prioritate copiii sub 3 ani, ai căror părinți sau reprezentanți legali au domiciliul stabil în Sectorul 6 (dovedit prin copie după actul de identitate). Dintre aceștia, mai departe, au prioritate copiii aflați în risc de separare de familie, copiii cu dizabilități și cazurile sociale.

Analiza dosarului nu este subiectivă, ci se face automat, după bifarea mai multor puncte din cererea electronică de înscriere. Abia după parcurgerea criteriilor de prioritate, cererile se vor departaja în funcție de data depunerii. Așadar, grăbiți-vă!

Mai multe informații privind modalitatea de înscriere, documentele necesare și condițiile de eligibilitate pot fi accesate pe site-ul www.asistentasociala6.ro sau la numărul de telefon 021.9970, apelabil de luni până duminică în intervalul 08.00-20.00.