Home

Programul de Ziua Copilului, în Sectorul 6. Ce surprize le-am pregătit celor mici, dar și adulților

Știri

Programul de Ziua Copilului, în Sectorul 6. Ce surprize le-am pregătit celor mici, dar și adulților

2023-05-30

Sărbătorim copilăria timp de patru zile! În perioada 1-4 iunie, Sectorul 6 va fi punctul de atracție al Capitalei. Spectacole de teatru, numere de magie, dans, ateliere tematice vor fi organizate în mai multe zone, inclusiv în Parcul Liniei, singurul parc liniar din București. Acesta va fi deschis joi, 1 iunie, la ora 10.00.

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează Festivalul ”Amintiri din copilărie”. De joi până duminică, cei mici, dar și cei mari vor avea parte de multă distracție și voie bună, în parcurile din Sectorul 6, alături de mascote și actorii celor mai îndrăgite teatre pentru copii.

Parcul Liniei (1-2 iunie)

 • Startul se va da în Parcul Liniei, situat pe strada Liniei, în Cartierul Militari, începând cu ora 10.00. Acesta va fi inaugurat de primarul Sectorului, 6 Ciprian Ciucu, alături de actorii de la Teatrul ”Ion  Creangă” și de multe personaje de poveste, care vor anima atmosfera. Vor fi jocuri interactive, modelare de baloane, face painting, o cabină foto unde se vor putea face poze cu familia, momente de muzică și magie.

 • A doua zi, pe 2 iunie, pasionații de mașini se vor putea bucura de o expoziție fascinantă. Ferarri Mondial, Maseratti Biturbo, Alfa Romeo Spider, Fiat Campagnola și alte 8 vehicule istorice superbe vor fi expuse pe o platformă situată vizavi de intrarea în Parcul Liniei (Str. Lujerului nr. 1).

Expoziția „Mașinile Bucureștilor (IX) – Italiencele Orașului” este un eveniment organizat de Retromobil Club România, filiala București, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și cu Ambasada Republicii Italiene la București. Ediția din acest an își propune să celebreze ziua Republicii Italiene, prin evocarea aportului său la dezvoltarea fenomenului automobilistic mondial.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit, între orele 10.30 și 13.30.

În paralel, corul Evia va avea un program de arii celebre italiene.

Surprizele nu se opresc aici!

În alte trei locații din Sectorul 6, pe 1 iunie, sunt programate evenimente frumoase, pentru copii de toate vârstele.

Pe Bulevardul Drumul Taberei, de la strada Brașov și până în dreptul stației de metrou Romancierilor, oprim mașinile pe ambele sensuri și ne urcăm pe biciclete. Are loc Parada Micilor Bicicliști, între orele 10.00 și 18.00. În paralel, la scena amplasată în parc vor fi spectacole de teatru, de muzică și dans. Iar pe lacul din parc, pe tot parcursul zilei, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, le pune la dispoziție gratuit, tuturor copiilor însoțiți de părinți, plimbări de 30 de minute cu hidrobicicletele.

Tot joi, 1 iunie, în Parcul Crângași și la centrul din str. Răsadniței nr. 59 vor avea loc tot felul de activități inedite.

Iată mai jos programul complet!

Drumul Taberei (1-4 iunie)

 • 1 iunie

Parcul și Bulevardul Drumul Taberei se transformă, pentru o zi, într-un tărâm plin de culoare și veselie.

 • Programul începe la ora 10.00, cu Parada Micilor Bicicliști – West Side Kids Race. De la strada Brașov și până în dreptul stației de metrou Romancierilor, oprim traficul pe ambele sensuri și ne urcăm pe biciclete.

Vor fi jocuri, probe de abilități și curse pe trasee adaptate fiecărei categorii de vârstă. Astfel, cei mici vor pedala 700 de metri, cu întoarcere în dreptul Aleii Poiana Muntelui, iar cei mari au de parcurs 1,3 km, cu întoarcere la stația de metrou Romancierilor. „Parada” propriu-zisă a micilor bicicliști are loc între orele 12.00 și 17.00, timp în care copiii vor pedala împărțiți în serii, pe categorii de vârstă, fete-băieți.

 • De la ora 10.30, pe scena amplasată la amfiteatrul din parc, actorii de la Teatrul Ion Creangă joacă „Fata babei și fata moșului”.
 • De la ora 11.30, îi veți cunoaște pe Dori Colori, Rita Aiurită, Bela Săpunela, Titi Coloriti și DJ Bumba. „Minunații lui Verdini” fac magie cu baloane uriașe de săpun, tot la scena amplasată la amfiteatrul din parc.
 • De la ora 14.00 până la ora 15.15, dăm tare-n difuzoare și cântăm împreună cu micii artiști ai Operei Comice pentru Copii, apoi scoatem din pălărie, un alt număr de magie: Bogdan Muntean și uimitoarele lui trucuri, la scena amplasată la amfiteatrul din parc.
 • De la ora 16.00 până la 17.45, pregătim dansul cu Oana Ioniță și copiii talentați de la Dance Planet.
 • În tot acest timp, pe bulevard se biciclește. Ne întoarcem la Parada Micilor Bicicliști, unde de la ora 18.00 va avea loc premierea.
 • De asemenea, pe tot parcursul zilei de 1 iunie, de la ora 10.00 până la ora 21.00, copiii însoțiți de părinți se pot plimba gratis cu hidrobicicletele, bărcile și lebedele, pe lacul din parc. Turele durează 30 de minute.

Seria evenimentelor pentru copii continuă pe tot parcursul weekendului, cu spectacole la scena din Parcul Drumul Taberei

 • 2 Iunie, de la ora 18.00, actorii de la Teatrul Țăndărică pun în scenă „Capra cu trei iezi”.
 • 3 iunie, de la ora 18.00, Teatrul Evreiesc de Stat prezintă „Sinopsis” Chirița la promenade.
 • 4 iunie, de la ora 18.00, putem vedea „Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”, cu Asociația Culturală Amphiteatrrom.

Parcul Crângași (1 iunie)

Startul distracției se dă joi, 1 iunie, la ora 10.00, când parcul se va umple de personaje de poveste, animatori, mascote, baloane, muzică, părinți și copii. Până la ora 13.00, vor avea loc ateliere tematice, face painting, jocuri interactive, modelare de baloane, dar și o piesă de teatru de păpuși.

Str. Răsadniței nr. 59 (1 iunie)

De ziua lor, cei mici sunt așteptați și la centrul de pe strada Răsadniței, nr. 59, unde vor avea parte de ateliere tematice, jocuri, animatori, personaje de poveste și o piesă de teatru de păpuși.

afis festivalul amintiri din copilarie