Home

Rabla local, la Primăria Sectorului 6: iată cât de simplu se pot înscrie cei 1.090 de cetățeni înregistrați la AFM! Online, în doar 2 minute, fără acte suplimentare

Știri

Rabla local, la Primăria Sectorului 6: iată cât de simplu se pot înscrie cei 1.090 de cetățeni înregistrați la AFM! Online, în doar 2 minute, fără acte suplimentare

2023-10-09

De luni, 9 octombrie, locuitorii Sectorului 6 care s-au înscris în programul Rabla local, pe site-ul afm.ro, se pot adresa Primăriei Sectorului 6. Și de această dată înscrierea e la fel de simplă și de rapidă. Se poate face online, din confortul propriei locuințe, în doar două minute. Nu cerem acte suplimentare, doar buletinul, iar restul documentelor sunt obținute de noi de la alte autorități.

A mai trecut o etapă în programul Rabla Local! Înscrierile pentru persoane fizice, pe site-ul AFM, s-au încheiat. Iar săptămâna trecută, Primăria Sectorului 6 a primit de la AFM lista celor înscriși. Sunt 1.090 de cetățeni, unii dintre ei având două sau chiar trei rable.

Toți aceștia au primit deja, vineri, un e-mail cu instrucțiuni privind pașii de urmat. Pași care sunt extrem de simpli. Concret, acum trebuie să se înscrie la Primăria Sectorului 6, care va verifica și atesta eligibilitatea autovehiculului uzat și a proprietarului.

Această etapă de înscriere durează de luni, 9 octombrie, până vineri, 20 octombrie, ora 23.59. Nu cerem certificate de atestare fiscală, certificat de înmatriculare al mașinii, cartea tehnică mașinii etc., pentru că le vom obține noi de la ANAF, respectiv RAR. E nevoie doar de actul de identitate. Prin excepție, cei care nu sunt proprietarii mașinii de casat au nevoie de procură de la proprietarul de drept.

Prima variantă de înscriere la Primăria Sectorului 6: online

  • Se intră pe portal.primarie6.ro, la secțiunea special creată, numită Rabla local (accesibilă de luni). Cetățenii care nu au cont pe Portalul de Servicii Digitale al Primăriei Sectorului 6 e necesar să își facă, apoi să se autentifice (tutorial video aici);
  • Se completează cererea online, cu datele personale și datele mașinii de casat;
  • Se bifează toate declarațiile pe proprie răspundere;
  • Persoanele fizice mai trebuie să selecteze metoda prin care doresc să primească cei 3.000 de lei (prima de casare): prin virament bancar (caz în care se atașează un extras de cont), sau cash, la casieria Primăriei Sectorului 6.

Toți pașii de înscriere pe Portalul de Servicii Digitale sunt ilustrați aici:

A doua variantă: fizic, în centrele DGITL

Cei care nu știu sau nu doresc să se înscrie online, o pot face și fizic, în centrul Auchan al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (str. Brașov, nr .25). Oricum, oricine are nelămuriri este ajutat telefonic de către inspectorii DGITL, la numărul 021 413 77 90.

Ce se întâmplă după această etapă de înscriere?

Urmează preanaliza dosarului, care va dura 9 zile lucrătoare. Persoanele validate vor primi apoi pe e-mail contractul de finanțare, în baza căruia vor preda spre casare și vor radia din circulație autovehiculul uzat.