Home

Se deschide primul târg de Crăciun din Capitală. Iată programul West Side Christmas Market!

Știri

Se deschide primul târg de Crăciun din Capitală. Iată programul West Side Christmas Market!

2023-11-27

Cel mai frumos târg de Crăciun din țară își deschide porțile miercuri, 29 noiembrie, ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. Timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, bucureștenii vor avea parte aici de un tărâm de poveste, cu luminițe și decoruri spectaculoase, roată panoramică, patinoar, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, atelierul spiridușilor, concerte, bunătăți culinare tradiționale și multe, multe surprize. West Side Chistmas Market este primul târg de Crăciun care se deschide în Capitală. Iată detalii și programul din prima săptămână!

West Side Christmas Market readuce magia Crăciunului în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. În 2022, a fost votat cel mai frumos târg de Crăciun din România și a atras 1 milion de vizitatori. Anul acesta, la a treia ediție, evenimentul organizat de UNTOLD UNIVERSE, în colaborare cu Primăria Sectorului 6, se anunță a fi la fel de spectaculos.

“Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre", a anunțat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

vizual West Side Christmas Market

Concert Fuego și spectacol de artificii, în prima seară

Deschiderea oficială a West Side Christmas Market are loc miercuri, 29 noiembrie, la ora 19.00. Cel mai așteptat moment va fi aprinderea luminilor de Crăciun, focul de artificii și concertul Fuego.

Organizatorii au pregătit, însă, multe alte surprize atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Principalele atracții de la WSCM:

  • Un patinoar generos, mai mare decât cel de anul trecut, pentru iubitorii de distracție pe gheață;
  • Un carusel colorat și un trenuleț pentru copii;
  • O roată panoramică, înaltă de 38 de metri, de unde vizitatorii se pot bucura de o priveliște asupra Bucureștiului;
  • Peste 65 de căsuțe care ne vor încânta cu gustul autentic al mâncărurilor tradiționale de sărbători, cu vin fiert, ciocolată caldă, dar și cu decorațiuni și cadouri făcute cu dibăcie de artizani din toate colțurile țării;
  • Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00.
  • La Atelierul Spiridușilor, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, toți copiii pot participa la atelierele organizate de DGASPC Sector 6. Vorbim despre ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot alege podoabe realizate cu dibăcie de seniorii, copiii și persoanele cu dizabilități aflate în centrele DGASPC Sector 6. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 - 14.30 și 15.00 - 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, între 19.00 și 20.00.

Programul minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Scena amenajată la amfiteatrul din parc este polul distracției. De aici se întreține atmosfera în cele 28 de zile de sărbătoare, de aici vor răsuna concerte, spectacole de colinde și show-uri live de jazz. Dacă în prima seară cântă Fuego, minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie continuă cu muzică pentru toate gusturile.

  • 30 noiembrie, ora 19.00: concert Bibi
  • 1 decembrie, ora 19.00: cântă Irina Sârbu & Band
  • 2 decembrie, ora 19.00: Holy Molly
  • 3 decembrie, ora 18.00: Gașca Zurli.

Revenim săptămânal cu programul de la scenă.

Programul târgului de Crăciun din Sectorul 6

West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12.30 – 22.30

Sâmbătă – duminică: 11.00 – 22.30

Așadar, ne așteaptă 28 de zile de basm, culoare, atmosferă de sărbătoare, emoții și momente unice petrecute alături de cei dragi.

Cum ajungi la West Side Christmas Market?

Pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare, organizatorii recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a ajunge târg. Astfel, vizitatorii au la dispoziție metroul până la stația Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleele 69, 93 și autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368.