Home

West Side Christmas Market, târgul de Crăciun din Drumul Taberei, a adunat peste un milion de vizitatori

Știri

West Side Christmas Market, târgul de Crăciun din Drumul Taberei, a adunat peste un milion de vizitatori

2023-12-28

28 de zile de distracție, 26 de concerte și zeci de ore de muzică live, peste un milion de vizitatori, sute de mii de pahare cu vin fiert, tot atâtea ceaiuri calde și zeci de mii de sarmale vândute. Sunt câteva dintre cifrele adunate la West Side Christmas Market, târgul de Crăciun organizat de Untold Universe, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, în Parcul Drumul Taberei.

Cel mai frumos târg de Crăciun și-a închis porțile aseară. Peste un milion de vizitatori s-au bucurat de magia sărbătorilor de iarnă și de farmecul Crăciunului în cele 28 de zile de sărbătoare din West Side Christmas Market.

Oaspeții care au ales târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei s-au bucurat de zeci de ore de concerte ale celor mai îndrăgiți artiști români, sute de ore de distracție pe patinoar, în carusel, la Căsuța lui Moș Crăciun sau în roata panoramică.

26 de concerte și zeci de ore de muzică live pe scena West Side Christmas Market

Scena West Side Christmas Market a fost polul distracției în parcul tematic de Crăciun. Unii dintre cei mai îndrăgiți artiști români au urcat pe scena de la amfiteatru. Și au fost momente artistice pentru toate vârstele și toate gusturile muzicale.

Astfel, în cele 28 de zile de distracție au fost 26 de concerte care au adunat zeci de ore de muzică live. Au urcat pe scenă artiști precum: Fuego, Gașca Zurli, Alina Sorescu, Direcția 5, Șuie Paparude, Vunk, Alexandra Ungureanu, Moonlight Breakfast, Bibi, Irina Sîrbu, Holly Molly, Florian Rus, Alejandro Fernandez, Om la Lună, DJ JIJI, Andia, Adi Istrate, Costina Lica, Minelli, Romanița Duminică, Olivia Addams, Eva Timush.

Primarul Ciprian Ciucu: „A fost o reușită, iar numărul mare de vizitatori demonstrează acest lucru”

„Am mai dus la capăt încă o ediție de West Side Christmas Market. Nu că a fost al nostru, dar chiar a fost frumos! Ca un adevărat târg de Crăciun! Așezat, elegant, mai liniștit și vesel. Le mulțumesc pentru organizare partenerilor de la Untold. A fost o reușită, iar numărul mare de vizitatori demonstrează acest lucru. Parcul Drumul Taberei a devenit deja gazda de tradiție a celui mai dichisit eveniment organizat în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Vom continua să aducem spiritul și atmosfera Crăciunului în partea de vest a Capitalei", a transmis Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Sute de mii de pahare cu vin fiert, zeci de mii de sarmale și sute de metri de cârnați vânduți în West Side Christmas Market

West Side Christmas Market a fost nu doar un tărâm al distracției, ci și unul al gusturilor desăvârșite. Vizitatorii s-au bucurat de experiențe culinare pentru toate gusturile: de la bucate tradiționale românești, de unde nu au lipsit cârnații, sarmalele, șoriciul sau tochitura, până la deserturi deosebite - turtă dulce, brioșe sau cozonaci. N-au lipsit nici preparatele din bucătăriile internaționale precum burgeri, cârnați bavarezi, cartofi prăjiți belgieni sau burrito mexicani. Bucatele din farfurie au mers perfect cu un pahar de vin fiert cu scorțișoară, ciocolată caldă sau ceai.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei a fost și locul unde artizanii locali și-au expus cele mai frumoase obiecte (globuri, accesorii, decorațiuni sau jucării) făcute cu migală, perfecte pentru cadouri inedite. În total, 70 de căsuțe cu bunătăți sau cu obiecte artizanale au întregit experiența în West Side Christmas Market.

Sute de ore de distracție pentru toate vârstele în Parcul Drumul Taberei

Distracția în West Side Christmas Market a fost întreținută și de locurile de activități special gândite pentru întreaga familie. Organizatorii au pregătit în Parcul din Drumul Taberei un patinoar generos, mai mare decât anul trecut, pentru iubitorii de distracție pe gheață, un carusel colorat și un trenuleț pentru copii, o roată panoramică înaltă de 33 de metri de unde vizitatorii au putut admira priveliștea de deasupra Bucureștiului. Peste 15.000 de persoane au încălțat patinele și au alunecat pe gheață în West Side Christmas Market.

Un alt loc fermecat a fost Căsuța lui Moș Crăciun. Inspirat din poveștile pentru cei mici, locul de basm a atras mii de copii care i-au lăsat Moșului scrisori cu dorințe, s-au jucat și au ascultat povești citite de spiriduși.

Oficial, West Side Christmas Market și-a închis porțile aseară. Vestea bună este că patinoarul și 5 căsuțe din parc rămân deschise până la 10 ianuarie, zilnic, între orele 11.00 și 22.30. Tot până atunci rămâne și iluminatul festiv din cele șapte parcuri.