Home

Parcul Liniei, Faza 2: azi au început lucrările! Cum arată acum și cum va fi transformat terenul de 2,5 hectare

Știri

Parcul Liniei, Faza 2: azi au început lucrările! Cum arată acum și cum va fi transformat terenul de 2,5 hectare

2023-07-26

După ce luna trecută a fost inaugurată prima fază a Parcului Liniei, azi am dat startul lucrărilor la faza doi. Terenul vizat are o suprafață de 2,5 hectare și o lungime de 585 de metri. În prezent, este plin de gunoaie, moloz și bălării. Până la finalul anului, va avea o cu totul altă înfățișare. Iată tot ce trebuie să știți despre cel mai lung parc liniar din Europa și primul parc al cartierului Militari!

Parcul Liniei, granița dintre Faza 1 și Faza 2

„De la 1 iunie, Sectorul 6 are un nou parc. Unul de aproape 5 hectare, care reprezintă Faza 1 a Parcului Liniei. Am anunțat atunci că în luna iulie dăm drumul lucrărilor la Faza 2 și am reșit să ne ținem de promisiune. Sper că fie gata până la sfârșitul anului, depinde foarte mult de perioada de curățare a terenului, asta ne mănâncă cel mai mult timp. Dacă nu, va fi gata cel mai târziu în primăvara anului viitor. Tot de anul viitor continuăm cu Faza 3, de 80.000 mp, care sper să fie gata până la sfârșitul anului 2024, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

395 de zile s-a muncit la Faza 1. De zeci de ani, acolo era un teren viran, cu bălării dese și înalte de doi metri, unde șobolanii își făcuseră cuib, cu munți de mizere, în special deșeuri provenite din construcții. A fost transformat într-o oază de verdeață, cu locuri de joacă moderne și prietenoase cu mediul, terenuri de baschet, hamace și pufuri colorate.

La fel se va întâmpla și cu Faza 2. Acum sunt bălării. La începutul lunii iulie 2023, primarul Ciprian Ciucu a semnat autorizația de construire, iar ADPDU Sector 6 a emis ordinul de începere a lucrărilor. Acestea au debutat azi, cu igienizarea terenului.

Cum va arăta Faza 2 a Parcului Liniei

Cuprinde 2,5 hectare, are aproximativ 580 de metri liniari, este între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni).

Va avea pistă de biciclete (585 de metri), în continuare celor din Faza 1, suprafețe de decking (1.141 mp), pumptrack (267 mp), fântână drydeck (64 mp), locuri de joacă, zonă de fitness și de hamace, dar și de 5 foișoare smart, dotate cu prize și WiFi, bănci de mai multe tipuri, cișmele, 3 rastele de biciclete, 6 pergole metalice, panou informatic. Suprafața spațiului verde e de 5.093 mp, cu sistem automatizat de irigații. Mai multe detalii găsiți AICI.

Faza 3, cea mai vastă

Din vara anului 2024, vor începe lucrările la Faza 3, cea mai vastă, de 80.000 mp (se întinde între Valea Cascadelor și Lujerului). Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate și va scoate anul acesta la licitație procedura de proiectare și execuție. Rămâne ca CFR să rezolve problemele de proprietate a unei linii ferate deținute de un privat.

Parcul Liniei va avea în total 4,2 km lungime și se va întinde de-a lungul fostei linii de tren care trecea, pe vremuri, pe lângă APACA și pe lângă tot Cartierul Militari. Va conecta Valea Cascadelor cu zona Doina Cornea, unde este și AFI Cotroceni.