Home

Monitorizarea cu 3.000 de camere video a Sectorului 6

Mari proiecte de investiții

Monitorizarea cu 3.000 de camere video a Sectorului 6

Siguranță, liniște, mai multă curățenie, mai mult verde, mai puține distrugeri – așa va fi în Sectorul 6, datorită celor 3.000 de camere video de ultimă generație, care se montează în această perioadă.

S-a început cu spațiile din proximitatea creșelor, grădinițelor, școlilor, liceelor, precum și în curțile acestor instituții de învățământ. Urmează parcurile, locurile de joacă, zona piețelor, a smart parkingurilor, dar și stradal, în intersecții, în locurile unde se aruncă deșeuri sau unde gradul de infracționalitate e ridicat.

Până anul viitor, cu cele 3.000 de camere video, va fi acoperită 72% până la 98% din suprafața dens locuită și cu aglomerare urbană a Sectorului 6.

Totul va fi monitorizat 24 de ore din 24 de polițiștii locali, în cel mai mare centru de comandă din București, amenajat de Primăria Sectorului 6.

Pe un perete uriaș, „tapetat” cu 27 de ecrane, rulează imagini filmate de camerele din teren. Echipele de polițiști locali le urmăresc live, ajutați de un sistem de inteligență artificială, care scoate în evidență cadrele de interes. Spre exemplu, dacă cineva aruncă deșeuri pe domeniul public, face scandal, ori vandalizează un zid, un loc de joacă, imaginea de pe ecran se mărește automat. Tot din dispecerat, este trimisă instant, în locația respectivă, o echipă de agenți de teren.

Tot sistemul de camere video, dispeceratul, inclusiv mentenanța și conexiunile pe o perioadă de cinci ani, costă în jur de 40 de milioane de lei.